Gitaarles

Leo Sienot

No review found! Insert a valid review ID.

PROS

+ Rustige gitaarleraar
+ Serieuze uitleg
+ Logische volgorde van de lessen
+ Leuke bekende liedjes

CONS

– Beeldkwaliteit is matig
– Geluidskwaliteit kan beter.
– Akkoordenschema’s niet altijd even goed in beeld

Dit zijn leuke lessen die gegeven worden door een rustige gitaarleraar, Leo Sienot met rust doel ik op de uitstraling, de uitleg en het gebruik van de stem. Je leert het gebruik van een plectrum, het aanslaan van de snaren (zowel de neerslag op de tel (kwart noot) als de opslag op de achtste noot), de akkoordenliedjes spelen en de basishouding.

Echter ben ik het met de basishouding niet eens. Meestal is het handiger om de kop van de gitaar ter hoogte van je schouder te hebben. Persoonlijk vind ik het ook lekkerder spelen. Aan het gebruik van de plectrum zitten twee kanten. Ik kan persoonlijk niet met een plectrum overweg, dus een dergelijke les zou bij mij baat hebben. Aan de andere kant vind ik dat het spelen met de vingers meer vaardigheid bijbrengt, zodat je ook het tokkelen sneller door heb. De laatste les is een overzicht welke erg handig is. Echter kan je alles nog terugkijken, waardoor het misschien wat overbodig is.

Prijs/kwaliteit

Je betaalt € 69,- voor 20 lessen. In verhouding met een lesschool is dit erg goedkoop. Normaal betaal je ongeveer dat bedrag per maand bij een lesschool. Hierdoor is er een goede prijs kwaliteit verhouding.

Diepgang

De basisvaardigheden zijn allemaal aanwezig. De akkoorden, basis van het tokkelen etc,

Wat er in mijn ogen mist, zijn de barré akkoorden en de toonladders. Echter vind ik dit geen prioriteit hebben voor een beginnende gitarist. Ook mist er de nodige informatie over het kopen van een gitaar, maar dat kan je ook in een winkel krijgen

No review found! Insert a valid review ID.

No review found! Insert a valid review ID.

No review found! Insert a valid review ID.

Scroll to Top