Gitaarles

Verschil tussen gitaarlessen van Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl

Het leren spelen van gitaar kan een uitdaging zijn, maar met de juiste instructie en begeleiding is het een plezierige en lonende ervaring. Er zijn verschillende online platforms die gitaarlessen aanbieden, zoals Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl. Beide websites bieden kwalitatieve gitaarlessen aan voor verschillende niveaus, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee die je zouden kunnen helpen beslissen welke het beste bij jou past.

In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen, alsmede de voor- en nadelen van beide platforms, bespreken. Dit zal je helpen bij het kiezen van de juiste gitaarlessen die passen bij jouw behoeften en doelen.

1. Structuur van de gitaarlessen

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl biedt een gestructureerde benadering voor het leren spelen van gitaar. De lessen zijn verdeeld in verschillende niveaus, met een duidelijke opbouw waarbij je stap voor stap leert gitaar spelen. Op elk niveau doorloop je hetzelfde patroon, zoals het leren van algemene informatie, akkoorden, technische lessen en ritmes. Elk lesniveau wordt afgesloten met het spelen van liedjes, een trainingsschema en gitaaroefeningen.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl heeft een andere benadering van gitaarlessen, waarbij de focus ligt op het leren spelen in 22 weken. Deze website biedt een uitgebreide cursus met videolessen, waarbij je verschillende aspecten van gitaar spelen leert, zoals akkoorden, technieken en liedjes. De lessen zijn opgebouwd rond een bepaald thema, zoals het leren spelen van een specifiek liedje of het oefenen van een bepaalde techniek.

Verschil

Het grootste verschil tussen de structuren van de gitaarlessen op Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl is de manier waarop de lessen zijn opgebouwd. Gitaartabs.nl heeft een meer gestructureerde aanpak met duidelijke niveaus en een vast patroon, terwijl Gitaarlesvankoen.nl meer gericht is op het leren spelen van gitaar in 22 weken met een breder scala aan thema’s en onderwerpen.

2. Aanbod van liedjes en ProTabs

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl biedt een uitgebreide bibliotheek met meer dan 15.000 gitaarliedjes in tabs en akkoorden. Deze liedjes variëren in genre en moeilijkheidsgraad, waardoor je de mogelijkheid hebt om je favoriete liedjes te leren spelen op je eigen niveau. Daarnaast biedt Gitaartabs.nl ook toegang tot ProTabs, geschreven door professionele gitaristen. Deze ProTabs zijn volledig gesynchroniseerd met de unieke en dynamische mediaplayer van de website, waardoor je eenvoudig mee kunt spelen met je favoriete gitaarliedjes.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl biedt ook een verscheidenheid aan liedjes om te leren spelen, maar de focus ligt meer op de gitaarlessen zelf. In de videolessen worden liedjes gebruikt om bepaalde technieken en concepten te oefenen, maar het platform biedt geen toegang tot een uitgebreide bibliotheek met liedjes en tabs zoals Gitaartabs.nl.

Verschil

Het voornaamste verschil tussen de twee platforms op dit gebied is het aanbod van liedjes en ProTabs. Gitaartabs.nl heeft een uitgebreide bibliotheek met gitaarliedjes en ProTabs, terwijl Gitaarlesvankoen.nl zich meer richt op de gitaarlessen zelf en het gebruik van liedjes als oefenmateriaal binnen de lessen.

3. Media player en interactieve leermethoden

Gitaartabs.nl

De media player van Gitaartabs.nl is een unieke en dynamische tool waarmee je gemakkelijk gitaar kunt leren spelen. Zowel de gitaarlessen als samples, oefeningen en ProTabs worden gesynchroniseerd met deze media player. De media player heeft veel handige functies, zoals afspelen en pauzeren, snelheid wijzigen, loopen, transponeren, akkoordweergave wijzigen, synthetisch afspelen en alleen tekst weergave. Met de media player leer je op een interactieve manier en speel je mee met de leukste gitaarliedjes op ieder niveau.

Gitaarlesvankoen.nl

Hoewel Gitaarlesvankoen.nl videolessen biedt, maken ze geen gebruik van een media player zoals Gitaartabs.nl. Je leert gitaar spelen door het volgen van de videolessen en het oefenen van de liedjes en technieken die in deze lessen worden gepresenteerd. Hoewel dit nog steeds een effectieve manier is om gitaar te leren spelen, biedt het niet dezelfde interactieve ervaring als de media player van Gitaartabs.nl.

Verschil

Het belangrijkste verschil tussen Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl op het gebied van interactieve leermethoden is het gebruik van de media player. Gitaartabs.nl biedt een interactieve en dynamische media player die het leren spelen van gitaar eenvoudiger maakt, terwijl Gitaarlesvankoen.nl zich meer richt op videolessen zonder media player.

4. Kosten en abonnementen

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl biedt verschillende abonnementsopties om online gitaar te leren spelen, variërend van €9,95 per maand. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en wensen. Als je zowel gitaarles wilt volgen als gebruik wilt maken van de gitaarakkoorden en -tabs, kun je kiezen voor het Alles-in-één abonnement. Als je liever alleen gitaarles volgt of je favoriete liedjes speelt met de akkoorden en tabs, kun je kiezen voor een van de andere abonnementen.

Gitaarlesvankoen.nl

Bij Gitaarlesvankoen.nl betaal je een eenmalige betaling van €77 voor levenslange toegang tot de 22-weken durende gitaarcursus. Er zijn geen maandelijkse abonnementskosten, wat voor sommige mensen een aantrekkelijke optie kan zijn. Het is belangrijk om te weten dat eventuele vervolgcursussen apart moeten worden aangeschaft.

Verschil

Het grootste verschil tussen de kosten en abonnementen van Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl is de betalingsstructuur. Bij Gitaartabs.nl betaal je maandelijks voor toegang tot de gitaarlessen en extra functies, terwijl je bij Gitaarlesvankoen.nl een eenmalige betaling doet voor levenslange toegang tot de cursus.

5. Doelgroep en niveau

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl richt zich op gitaristen van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Voor hun gitaarlessen is het niet nodig om noten en/of bladmuziek te kunnen lezen. Door middel van de ProTabs en de media player leer je de gitaarakkoorden, zodat je al snel de leukste gitaarliedjes speelt. Ook hun gitaarakkoorden en -tabs zijn beschikbaar voor ieder niveau.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl is voornamelijk gericht op beginnende gitaristen die de basis van gitaar spelen willen leren. De 22-weken durende cursus is ontworpen om je een solide basis te geven waarop je verder kunt bouwen. Hoewel de cursus in de eerste plaats bedoeld is voor beginners, zijn er ook vervolgcursussen beschikbaar voor gitaristen die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Verschil

Het belangrijkste verschil tussen Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl op het gebied van doelgroep en niveau is de focus van de aangeboden lessen. Gitaartabs.nl biedt lessen voor gitaristen van alle niveaus, terwijl Gitaarlesvankoen.nl zich voornamelijk richt op beginnende gitaristen die de basis willen leren.

6. Privé gitaarlessen en locaties

Gitaartabs.nl

Naast het aanbieden van online gitaarlessen biedt Gitaartabs.nl ook de mogelijkheid om gitaar te leren spelen op locatie. Tijdens hun privé gitaarlessen krijg je 1-op-1 gitaarles van een van hun professionele docenten. Als je hulp nodig hebt of vastloopt tijdens je online les, kun je een losse privé gitaarles boeken. Dit is mogelijk vanaf €27,50 per les. Ze bieden de live gitaarlessen onder andere aan in Enschede, Dedemsvaart, Haaksbergen, Lochem en Apeldoorn. Wil je les op een andere locatie? Dan kun je contact met hen opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl biedt geen privé gitaarlessen op locatie aan. De focus van dit platform ligt op het aanbieden van de online 22-weken durende gitaarcursus. Als je op zoek bent naar privé gitaarlessen, is Gitaartabs.nl wellicht een betere optie voor jou.

Verschil

Het belangrijkste verschil tussen Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl op het gebied van privé gitaarlessen en locaties is dat Gitaartabs.nl zowel online als live gitaarlessen op locatie aanbiedt, terwijl Gitaarlesvankoen.nl zich uitsluitend richt op online gitaarlessen.

7. Beoordelingen en ervaringen van gebruikers

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl heeft veel positieve beoordelingen en ervaringen van gebruikers. De meeste gebruikers waarderen het platform met een 4.6 uit 5, gebaseerd op 545 stemmen. Gebruikers prijzen de duidelijke structuur van de gitaarlessen, de unieke media player en de grote bibliotheek met gitaarliedjes en ProTabs.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl heeft ook veel tevreden gebruikers die de kwaliteit van de videolessen en de persoonlijke benadering van Koen Snoek waarderen. De meeste gebruikers zijn het erover eens dat de 22-weken durende cursus een uitstekende basis biedt voor beginnende gitaristen.

Verschil

Beide platforms hebben tevreden gebruikers die de kwaliteit van de gitaarlessen en de leermaterialen waarderen. Het verschil tussen de beoordelingen en ervaringen van gebruikers op Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl ligt voornamelijk in de specifieke aspecten van de platforms die door de gebruikers worden geprezen, zoals de unieke media player van Gitaartabs.nl en de persoonlijke benadering van Koen Snoek bij Gitaarlesvankoen.nl.

8. Klantenservice en ondersteuning

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl biedt klantenservice en ondersteuning via e-mail en telefoon. Je kunt contact opnemen met hun team voor vragen over de gitaarlessen, abonnementen, ProTabs of andere aspecten van het platform. Ze streven ernaar om snel en efficiënt te reageren op vragen van gebruikers.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl biedt klantenservice en ondersteuning via e-mail. Je kunt contact opnemen met Koen Snoek zelf voor vragen over de gitaarlessen, de 22-weken durende cursus, of andere aspecten van het platform. Koen staat bekend om zijn persoonlijke benadering en is toegewijd aan het helpen van zijn studenten bij het leren spelen van gitaar.

Verschil

Het belangrijkste verschil tussen de klantenservice en ondersteuning van Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl is de manier waarop ze worden aangeboden en de mate van persoonlijke aandacht. Gitaartabs.nl biedt klantenservice via e-mail en telefoon, terwijl Gitaarlesvankoen.nl voornamelijk via e-mail ondersteuning biedt. Koen Snoek, de oprichter van Gitaarlesvankoen.nl, staat bekend om zijn persoonlijke benadering en is direct betrokken bij het beantwoorden van vragen van gebruikers.

9. Extra’s en bonusmateriaal

Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl biedt naast de gitaarlessen en ProTabs ook toegang tot een aantal extra’s. Zo hebben ze een blog waarin ze regelmatig interessante artikelen en tips delen over gitaar spelen en muziek. Daarnaast hebben ze ook een gitaarboek geschreven, waar gebruikers extra informatie en oefeningen kunnen vinden om hun gitaarvaardigheden verder te ontwikkelen.

Gitaarlesvankoen.nl

Gitaarlesvankoen.nl biedt naast de gitaarlessen ook toegang tot een aantal bonusmaterialen. Zo hebben ze een database met gitaarakkoorden en -tabs, die je kunt gebruiken om je favoriete liedjes te leren spelen. Daarnaast bieden ze ook extra videolessen en oefeningen voor specifieke gitaartechnieken en onderwerpen.

Verschil

Het belangrijkste verschil tussen de extra’s en bonusmateriaal van Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl is de focus van de aangeboden materialen. Gitaartabs.nl biedt een blog en een gitaarboek, terwijl Gitaarlesvankoen.nl extra videolessen en een database met gitaarakkoorden en -tabs biedt.

10. Conclusie: Gitaartabs.nl vs Gitaarlesvankoen.nl

Beide platforms, Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl, bieden kwalitatieve gitaarlessen en leerervaringen voor verschillende niveaus. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en leerdoelen, kan één van deze platforms beter bij jou passen.

Gitaartabs.nl is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een gestructureerde aanpak met duidelijke niveaus, een uitgebreide bibliotheek met gitaarliedjes en ProTabs, en de mogelijkheid om zowel online als op locatie gitaar te leren spelen.

Gitaarlesvankoen.nl is een goede optie als je een beginnende gitarist bent die op zoek is naar een 22-weken durende cursus met videolessen en persoonlijke begeleiding van de oprichter, Koen Snoek.

Uiteindelijk is het belangrijk om te kiezen voor het platform dat het beste aansluit bij jouw behoeften, doelen en leerstijl. Door de verschillen tussen Gitaartabs.nl en Gitaarlesvankoen.nl te overwegen, kun je een weloverwogen keuze maken en beginnen met het leren spelen van gitaar op een manier die bij jou past.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top